Programul LifeCircle Process in Scoala

LifeCircle Process in Scoala

– Dezvoltare personala pentru copii si tineri prin Procesul de grup LifeCircle


LifeCircle Process in Scoala ofera formare si sprijin cadrelor didactice pentru a folosi practici de consiliere, dezvoltare personala si medierea conflictelor pentru a inspira angajamentul social si empatia in cadrul comunitatilor scolare.

LifeCircle Process – modalitatea de a vorbi si asculta din inima – are o gama larga de aplicabilitate in scoli.

 • Ca practica relationala, LifeCircle este o puternica strategie de invatare sociala si emotionala care promoveaza un mediu de incredere, respect si intelegere in clasa si in scoala. LifeCircle invita elevii sa impartaseasca povestiri din experienta lor traita, care stabilesc conexiuni si contribuie la aprecierea diferentelor dintre elevi/copii si dintre elevi/copii, profesori si alti adulti din scoala.
 • Ca practica de mindfulness, LifeCircle sprijina elevii sa devina mai constienti de ei insisi si de cei din jurul lor.
 • Ca practica de instruire, LifeCircle creează un context pentru explorarea programelor scolare bazate pe standarde, facandu-le relevante si participative.
 • Ca strategie de conducere, LifeCircle ofera oportunitati cadrelor didactice de a angaja intelepciunea colectiva a grupului, si de a alege masurile care servesc cel mai bine obiectivele, valorile si misiunea comunitatii scolare.
 • Ca practica de formare a comunitatii, LifeCircle faciliteaza explorarea conflictelor, medierea diferentelor de opinii.

Cercul: de unde vine si unde ne poate duce

Povestea, de la origini

Pentru a construi o comunitate sanatoasa este nevoie sa ne intoarcem unul catre celalalt, asa cum facem atunci cand ne adunam impreuna in cerc.

Asezarea oamenilor in cerc apartine unei traditii stravechi. Inca din timpuri stravechi, oamenii se reuneau in cerc pentru dialog si luarea deciziilor, pentru a spune povesti si pentru a stabili reguli de comportament si guvernare care sa sprijine dezvoltarea comunitatii. Din aceleasi motive oamenii se reunesc astazi in cerc: pentru a sociabiliza, pentru a descoperi modalitati sigure de dialog, sa spuna povesti si sa impartaseasca experiente de viata, sa formeze comunitati si sa rezolve problemele intr-un mod colaborativ.

Relevanta LifeCircle Process

Începând cu anii ‘90 s-au conceput o serie de metodologii bazate pe cerc, cu scopul de a sustine un dialog semnificativ in lumea moderna.

Fondat in 2016, LifeCircle Process isi afla aplicabilitatea într-o varietate de grupuri si comunitati, de la institutiile de invatamant (de la gradinita pana la universitate), organizatii de afaceri inter- si intraculturale, spitale, grupuri profesionale, institutii de reincadrare in munca si in viata sociala, organizatii de stat, relatii de cuplu si familie. Initiative asemanatoare exista deja in multe părți ale SUA, Europa, Marea Britanie, Orientul Mijlociu, Africa si Australia.

Aceasta este marea putere de adaptabilitate a Cercului: ne permite sa ne reunim in jurul unui scop, fiecare sa contribuim cu intelepciunea noastra si sa descoperim caile de actiune – individuala si colectiva – in acord cu valorile personale si ale comunitatii din care facem parte.

LifeCircle Process se bazeaza pe o structura care consolidează si organizează dialogul. ​Scaunele sunt asezate in cerc, o reprezentare simbolica marcheaza centrul cercului, suntem ghidati de un set de reguli si intentii prin care dam valoare conversatiei si parcurgem runde tematice de discutie: toate acestea creeaza o transformare calitativa incat, inca de la prima experienta, participantii se adapteaza usor cu modul de lucru al Cercului si asteapta cu nerabdare o noua intalnire cu “magia Cercului”.

 


Dezvoltare personala pentru copii si tineri prin Procesul de grup LifeCircle

LifeCircle este o pedagogie care transforma modul in care interactionam si invatam. LifeCircle Process aduce plusvaloare programei scolare, prin sprijinul oferit educatorilor, profesorilor si administratorilor de a contribui la dezvoltarea abilitatilor sociale si emotionale si la educarea centrata pe elev, precum si implicarea angajatilor, elevilor, parintilor si membrilor comunitatii in arta colaborarii.

Programul LifeCircle pentru Scoala are la baza experienta de peste 30 de ani in scolile publice, private si parohiale (SUA) si se remarca prin rezultatele aduse cresterii nivelului de educatie, invatarii socio-emotionale, medierii conflictelor, etapelor de crestere si dezvoltare ale tinerilor.

Prin Programul LifeCircle pentru Scoala, organizatia noastra lucreaza pentru implementarea si sustinerea programelor de consiliere si mediere adaptate nevoilor specifice fiecarei scoli, formarea cadrelor didactice (educatori, invatatori, profesori) in practica LifeCircle, precum si in arta facilitarii in sala de clasa.

Activitatile oferite includ:

 • Training pentru cadrele didactice in practica LifeCircle Process
 • Training in leadership pentru tineri
 • Facilitarea LifeCircle Process pentru elevi, parinti, familie si comunitate
 • Dezvoltare profesionala pentru cadrele didactice (educatori, invatatori, profesori)
 • Tabere pentru tineri
 • Training pentru persoanele care doresc sa devina Facilitatori LifeCircle Process

Esti parinte, cadru didactic (educator, invatator, profesor) sau psiholog/formator/trainer si te intereseaza cum poti contribui mai eficient la crearea si sustinerea mediului propice pentru crestere si dezvoltare a copilului tau, respectiv a tinerilor? Cheama-ma in comunitatea ta!


Afla detaliile celui mai recent program de formare Facilitator LifeCircle Process, decide daca este pentru tine sau pentru cineva din anturajul tau (familie, colegi, colaboratori, clienti):

www.lifecircleprocess.com/evenimente/programul-de-formare-facilitator-lifecircle-process/


Alatura-te comunitatii LifeCircle Process!

Urmareste-ne pe pagina de Facebook si aboneaza-te pe LifeCircleProcess.com pentru a afla:

 • calendarul intalnirilor Practitioner LifeCircle Process
 • lansarea noilor programe de formare Facilitator LifeCircle Process
 • experienta impartasita a celor care au facut deja cunostinta cu magia LifeCircle Process
 • oferte si alte informatii

Adauga te rog aceasta adresa ( contact@lifecircleprocess.com ) in lista ta de contacte pentru a te asigura ca mesajele mele vor ajunge in casuta ta postala si de acum incolo si nu vor fi sterse din greseala.

Iti sunt alaturi!

Mirela Ivaz,
Fondatoare LifeCircle Process
www.lifecircleprocess.com